Tropenmuseum

august 21, 2009 at 10:17 pm (Uncategorized) (, , , , , , , , , , )

Tropenmuseum este un muzeu de antropologie ce are o colectie istorica si etnografica impresionanta a mai multor zone de pe planeta ce sunt situate in apropierea tropicelor.

Muzeul e urias, fiind de altfel unul dintre cele mai mari din oras. Ca sa va ofer o comparatie este mai mare decat Magna Plaza – Mall-ul din Amsterdam. Este desfasurat pe 4 nivele dintre care demisolul este doar administrativ.

Luand liftul pana la 2 te trezesti in mijlocul expozitie dedicate Americii Latine si Caraibelor care explica impactul indienilor bastinasi, a spaniolilor, a olandezilor si a africanilor, cele 4 civilizatii care au dat nastere Americii latine. Am putut vedea aici de la ceramica pre-columbiana, costume indiene pana la replica unui local sud-american al epocii moderne.

In aria dedicata continentului negru am gasit costume traditionale, artefacte religioase si chiar unele statuete a unor zei pagani. A urmat civilizatia araba si cea berbera cu replicile catorva camere traditionale, costume dar si cort berber sau arme folosite de acestia.

La etajul 1 patrunzi in civilizatia chineza dar si a altor popoare din zona sud-estica a Asiei. Altare, arme, costume chiar si cateva tunuri create de acestia sunt expuse aici. Urmeaza zona pe care eu am gasit-o cea mai fascinanta a muzeului si anume cea dedicata Indiilor Olandeze sau Indoneziei asa cum o cunoastem astazi. Aici sunt expuse tot felul de lucruri exotice aduse de olandezi acum sute de ani din aceasta zona asa cum ar fi colectii intregi de animale nemaivazute de europeni pana atunci sau obiecte ale bastinasilor dar si replici ale corabiilor Companiei Indiilor de Est sau arme ale exploratorilor.

Poti vizita mai apoi, binenteles virtual una dintre cele mai ciudate zone ale planetei si anume Noua Guinee dar si una dintre cele mai interesante civilizatii asa cum este cea a Indiei. In primul caz poti vedea din nou in mare parte artefacte religioase dar si o canoe a bastinasilor sau costume ale acestora. In cazul Indiei sunt prezente numeroase simboluri asa cum ar fi valurile de materiale textile, un altar hindus dar si instrumente muzicale.

In final coborand la parter am vazut o sectieune dedicata protejarii mediului si apoi sala mare cu o expozitie de costume. Binenteles acolo activa si Tropenjunior un loc unde copiii intre 6 si 12 ani pot descoperi alaturi de angajati ai muzeului tot felul de lucruri interesante jucandu-se.

Puteti vedea pozele aici. Un muzeu mare a cerut si un album mare. Initial erau aproape 100 de poze insa am spus sa nu va plictisesc si am injumatatit numarul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: